duminică, 29 ianuarie 2017

Big No No: Şampon solid cu urzică şi brusture Allderma

Bună fetele!
Azi voi începe o nouă categorie în blog despre produsele care m-au dezamăgit total, această categorie se va numi "Big No No". Totuşi vreau să reţineţi că dacă un produs nu mi s-a potrivit mie lucrul aceasta nu înseamnă că pentru voi nu va fi un produs bun. 
Multe dintre noi căutăm să cumpărăm produse bio sau produse handmade şi suntem mereu în căutare de produse noi miraculoase. În una din căutările mele am găsit brand-ul Allderma, brand care are numai produse bio făcute manual. V-am povestit AICI despre produsele pe care le-am cumpărat de la ei, iar azi vreau să vă vorbesc puţin despre un produs ce m-a dezamăgit total: şamponul solid cu urzică şi brusture.
Fetelor, nu vă pot spune câte am tras cu acest şampon. Sunt atât de dezamăgită încât mi-am promis că nu voi mai încerca niciodată şampoane solie. 




Ce spune producătorul:

Şamponul solid este un săpun destinat îngrijirii părului. Acest săpun este preparat manual prin metoda la rece pe bază de unturi şi uleiuri vegetale. Destinaţia sa speciala, respectiv spălarea şi îngrijirea părului, este asigurată prin adaosul de ceai de urzică şi brusture. Aceste plante sunt recunoscute pentru virtuţile lor în ceea ce priveşte întărirea rădacinii firului de păr şi combaterea mătreţii.
Mod de utilizare (foarte important): Părul va fi foarte bine înmuiat, mai ales dacă s-au folosit produse de styling. Şamponul solid se aplică pe păr prin mişcări circulare, blânde, urmărindu-se obţinerea unei spume consistente şi cremoase. Este esenţial ca la final să clătim părul cu o soluţie acida de 3-4 linguri oţet la 1 litru apă caldă. Soluţia va neutraliza resturile de şampon solid şi va asigura obţinerea unor rezultate optime, respectiv un păr stralucitor şi uşor de pieptănat şi aranjat. Mirosul de oţet va disparea de la sine.

Conţine: ceai de brusture, urzică ulei de ricin, cocos, uleiuri esenţiale naturale.
Toate ingredientele sunt de origina vegetală. Nu conţine coloranţi, parfumant artificial, parafină sau alţi compuşi de origine petrochimica!



Ce spun eu:
Fetelor, nu ştiu cum să vă zic ca să vă puteţi imagina cum am stat eu cu ligeanul cu apă şi oţet încercând să îmi dau jos şamponul ăsta din păr. 
Să vă povestesc cum a descurs povestea în cazul meu. Eu am părul lung şi des. Mi-am udat părul şi am început să frec mica cărămidă ba de cap ba între mâini în încercarea mea de a obţine spuma dorită. Spumă nu prea a fost şi atunci am zis bine, mă clătesc şi mă spăl cu şamponul normal. M-am spălat cu şamponul obişnuit şi am zis că aia e. De unde? Nu am reuşit să îmi dau şamponul solid din păr. Părul era îmbâcsit şi lipicios. Ceva de groază. Mă clătesc cât de bine pot cu apa, ies din baie, pun într-un lighean apă cu oţet şi încerc să îmi clătesc părul. Nici după ce m-am clătit aşa cum mi-au explicat ei nu am reuşit să îmi clătesc bine părul. Tot îmbâcsit şi lipicios a rămas şi bonus mirosea şi a oţet. Am stat două zile cu el aşa lipicios şi apoi m-am spălat cu şamponul pe care îl foloseam şi am reuşit să îmi clătesc podoaba capilară. Cred că e de la sine înţeles că nu am mai încercat să îl folosesc din nou. Mama mea i-a dat şi ea o şansă în speranţa că va funcţiona pentru ea deoarece are părul scurt şi nah... am dat bani pe el. Şi ea a avut acelaşi rezultat. S-a dus la muncă cu părul lipit de cap. 
Era atât de îngrozitor încât dacă îţi dădeai cu mâna prim păr era atât de gras şi lipicios că ziceai că ţi-ai băgat mâna în lipici.
Îmi pare rău că nu am apucat să fac poze la el şi scos din pachet pentru că l-am aruncat. Nu cred că voi mai încerca şampoane solide prea curând. E cam multă bătaie de cap cu clătitul şi dacă nici nu îmi iese mă enervez. 
Preţ: 15 ron (dar nu merită banii)

Voi aţi încercat şampone solide?



22 de comentarii:

  1. nasol! n-am incercat pana acum genul asta de sampoane, raman la cele lichide, ca-s mai safe! macar le cunosc :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Aoleuuu ce experienta urata :(, n-am patit asa ceva cu un sampon pana acum....si abea asteptam sa citesc articolul cu gandul la samponul de Urzica din copilarie :).

    RăspundețiȘtergere
  3. Sampon solid?! N-am auzit. Ma batea gandul sa-mi cumpar, bine ca mi-ai zis

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am folosit sampon solid niciodata si nici nu voi folosi dupa ce am citit ce ai scris tu, indiferent ca imi va iesi in cale acesta sau altul. :D Poate m-ar fi tentat.

    RăspundețiȘtergere
  5. N-am incercat pentru ca nu am vazut de vanzare. Poate oi fi trecut pe langa ele si am zis ca-i sapun, dar de acum o sa ma uit atent la ceea ce este scris pe eticheta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Naspa, nu am folosit niciodata, prefer pe cel lichid, avand in vedere ingredientele continute promitea multe.

    RăspundețiȘtergere
  7. Stiu ca sampoanele cu urzica sunt bune, nu am incercat pana acum si unul solid

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu folosesc sampon solid si am parul lung (trecut de umeri)si ondulat...doar ca le folosesc strict pe cele facute de mine ..si n-am avut niciodata astfel de probleme

    RăspundețiȘtergere
  9. N-am incercat, dar e bine c-am citit la tine, ca poate ma batea gandul sa cumpar vreodata! :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce nasol. Mare păcat ca ai avut astfel de neplăceri.
    Am avut evenimente neplăcute si cu Game cunoscute se șampoane. Inca ma chinui sa scap de cojite

    RăspundețiȘtergere
  11. Uite sa stii ca nici eu nu am incercat pana acum sampoane solide, desi mereu am vrut, le-am pus pe lista si tot asa. Cred ca ceva de la Lush m-ar fi tentat. Dupa logica mea ar fi trebuie sa fie chiar mai usoare decat un sampon obisnuit, chiar daca, din ce am inteles, nu prea spumeaza ele bine.
    Chiar ciudat ca ti-a lasat parut gras si incurcat...

    RăspundețiȘtergere
  12. Îmi pare rău pentru experiența trăită de tine. Am mai citit la cineva un review al șamponului solid și respectiva persoană părea încântată de el. Tipul de păr contează foarte mult și cu siguranță acest șampon nu este potrivit pentru toată lumea.

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu stiam ca se gasesc pe piata... imi pare rau pentru experienta neplacuta.
    Totusi, bunica a avut mereu un par de invidiat si se spala doar cu sapun facut in casa.
    Eu insa raman la sampoanele cunoscute, lichide.

    RăspundețiȘtergere
  14. Mereu am fugit de varianta aceasta de produs. E greu de dozat, nu știi când săpunește prea mult sau prea puțin, plus ca de cele mai multe ori la astfel de produse naturale se recomanda Clătirea cu oțet. Are mi se pare si ea o bătaie de cap.

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu am incercat un astfel de sampon, dar nici nu-mi doresc. Bine ca ne-ai spus de ce produse sa ne ferim. Imi pare rau pentru tine, dar bine ca ai scapat.

    RăspundețiȘtergere
  16. Eu ma feresc de sampoane solide, mi se par greu de utilizat!

    RăspundețiȘtergere
  17. Mi-am imaginat un pic prin ce-ai trecut și... e chiar amuzant! :D Scuze că râd, dar mi-ai provocat o nostalgie incredibilă pentru șamponul de urzică cu care mă spăla mama pe cap când eram mic.

    RăspundețiȘtergere
  18. Mi-ai provocat o nostalgie incredibilă pentru șamponul de urzică cu care mă spăla mama pe cap când eram mic. :))

    RăspundețiȘtergere
  19. Ce intamplare! Imi pare rau sa aud ca un produs nu isi face treaba pentru care a fost destinat. Better luck next time >_<

    RăspundețiȘtergere
  20. Imi pare rau sa aud ca un produs nu isi face treaba pentru care a fost destinat. Better luck next time >_< (Cristina - Blogatu.ro)

    RăspundețiȘtergere
  21. Nasol, e bine de stiut si pentru altii :D

    RăspundețiȘtergere
  22. Vai ce naspa! Nu am folosit niciodata un sampon solid, dar eu nu am avut experiente placute nici chiar cu sapanurile astea bio.

    RăspundețiȘtergere

Hits