duminică, 24 februarie 2013

O carte pe saptamana (6)

Hug!
Dupa ce v-am stresat cu niste carti mai greoaie si mai usor "citibile" astazi revin cu o carte care pe mine m-a uns la suflet, cu un subiect usor de inteles si de citit, cu un limbaj familiar potrivita pentru toata lumea si anume De veghe in lanul de secara de J.D. Salinger

Trebuie sa incep prin a va spune ca am citit prima data aceasta carte in limba engleza ( The Catcher in the Rye) si mi-a placut extraordinar de mult. Din dorinta de o reciti in limba mea natala am cumparat-o in romana de la Ed. Polirom si nu mi-a placut deloc cum era tradusa (din pacate).
Desi titlul te duce cu gandul la o carte cu un subiect complex si profund, nu este asa. Cartea urmareste povestea unui tanar razvratit de saptesprezece ani pe nume Holden, care isi ia lumea in cap fiind dat afara din scoala pentru a treia oara. Romanul prezinta razboiul dus de Holden impotriva falselor valori ale adultilor dar si contra lui insusi. Holden trece prin toate etapele unui adolescent obinuit si prin tot felul de aventuri mai mult sau mai putin haiose. Poarta un suflet o mare dragoste pentru sora lui mai mica, Phoebe, motiv pentru care se intoarce acasa dupa multele peripetii din New York.
Daca vreti un rezumat al cartii in imagini, in limba engleza click AICI


sâmbătă, 23 februarie 2013

O carte pe saptamana (5)

Hug!
Cum saptamana trecuta nu am reusit sa fac un review a unei carti asa cum era stabilit sunt datoare cu o carte. :D Deci astazi voi face un review si maine altul.
M-am hotarat ca si in acest weekend sa va recomand niste carti "de capatai", adica una dintre cartile pe care, cred eu, ca orice om trebuie sa le citeasca.
Dar fara sa mai lungesc vorba astazi va prezint Un veac de singuratate de Gabriel Garcia Marquez.


Cu siguranta Un veac de singuratate este cea mai buna si cea mai cunoscuta opera a acestui autor. Cartea vizeaza relitati politice, sociale si spirituale a unei zone sud-americane dintr-o perspectiva moderna.

Actiunea cartii se desfasoara pe doua planuri: in primul plan aveam povestea unei familii si a orasului in care locuieste aceasta de mai bine de un veac; al doilea plan este reprezentat de semnificatiile care proiecteaza evenimentele intr-o poveste a reeditarii istoriei Columbiei. Actiunea cartii urmareste sapte generatii ale neamului Buendia, care se dezvolta ca prezente epice.
Tema dragostei (care este prezenta in toate operele lui Marquez) este vazuta in roman ca singura cale de salvare a umanitatii, daca aceasta nu ar sfida normele morale, asltfel fiind ridicola.

Sper sa cititi cartea si sa va placa!

vineri, 22 februarie 2013

Accesorii altfel

Hello!
Am ramas datoare unor peroane cu niste articole si in acest week-end voi incerca sa ma revansez :D
Sunt o persoana caruia ii place sa aibe lucruri unice, frumoase si interesante (cui nu ii place?) Imi plac lucrurile handmade pentru ca stiu ca sunt slabe sanse ca cineva sa aibe un accesoriu fix la fel. Si cautand tot felul de accesorii am dat pe Facebook de pagina Accesorii altfel . M-am uitat si am vazut niste lucrusoare tare dragute pe care stiam ca e posibil sa nu le gasesc la mine in oras. Mi-am zis ca voi astepta sa am bani ca sa imi cumpar tot ceea ce doream insa accesoriile se vindeau ca painea calda asa ca am rugat-o pe detinatoarea paginii sa imi pastreze niste lucrusoare. Mi-a raspuns cu promtitudine si mi-au fost rezervate niste produse fara probleme. (Va dati seama ca m-am bucurat enorm, nu?)
Iata ce mi-am luat:
Doua inelute, gen veriga inscriptionate, una cu luck, alta cu belief. Sunt dintr-un material dur, de culoarea aramei. Desi ma temeam ca nu o sa-mi vina, iata ca imi vin si imi plac mult de tot. De cand le-am luat le-am purtat non-stop. M-am spalat pe maini cu ele la deget si nu au lasat urme verzi.

 Doua earcuff, una cu o pana si una cu o pisica. Cea cu pisica e preferata mea. Pozele sunt luate de pe pagina de Facebook (Accesorii Altfel) ca sa vedeti descrierea produsului. Imi place ca toate produsele au pe langa poza o descriere corecta si cat se poate de adevarata. Produsele sunt exact ca cele din imagine si calitatea lor este una superioara.
Desi detinatoarea paginii se ocupa singura de cumpararea, descrierea si expedierea produselor, este foarte promta si tine legatura cu toti clientii ei.
Pe pagina puteti gasi tot felul de accesorii: coliere, inele, earcuffs, bratari si accesorii pentru par.
Va recomand cu placere aceasta pagina.

Va pupicesc!





DISCLAIMER:  Am cumparat produsele prezentate din banii mei. Nu le-am primit spre testare si nici nu am fost rugata sa fac reclama acestei pagini.

luni, 18 februarie 2013

Jurnalele corbului

Buna fetele!
Va fost dor de mine? Mie mi-a fost  dor de voi.
Cu toate stiti ca mie imi place sa citesc, dar mai am si alte pasiuni. Una dintre ele este scrisul. De prin liceu tin un jurnal. Nu stiu exact care e rostul lui. Momentan singura intrebuintare a jurnalelor mele e sa ma amuze pe mine :D Pana acum mi-am scris paginile de jurnal in caiete personalizate cu fel si fel de stickere, poze, buline, sclipiciuri etc. insa simteam nevoia de ceva nou. Si uite asa am dat din greseala pe Facebook de Jurnalele Corbului.  Va intrebati ce sunt alea? Ei bine sunt niste caiete facute manual din piele care au hartia invechita natural.
Cum le-am vazut m-am indragostit si mi-am zis ca imi trebuie si mie unul... Musai! Mi-a luat ceva timp pana m-am decis insa m-am oprit la acesta:
Cred ca m-a atras catarama foarte mult. Jurnalul e mic si chic si imi place mai mult in realitate decat in poze. Are un aspect antic si imi place tare, tare, mult. Am fost foarte incantata si de felul in care acest jurnal a venit ambalat. In ton cu aspectul vechi si haiducesc.

Trebuie sa mentionez ca domnul care da viata acestor jurnale este foarte de treaba si foarte serios. Mi-a pastrat jurnalul special pana am avut banuti sa il cumpar, deoarece il vroiam neaparat pe acesta. Tin sa ii multumesc pe aceasta cale inca o data.

Chiar daca va doriti sau nu un jurnal va recomand sa aruncati un ochi pe pagina de facebook Jurnalele Corbului si sa vedeti micile minunatii si daca va plac, sa dati si un like (de ce nu?)






P.S.  Stiu ca suna a reclama si credeti-ma este! Insa detinatorul paginii nu are nimic de a face cu asta si nu am primit bani sau obiecte gratis ca sa fac reclama. Imi exprim doar parerea sincera despre ceva ce mie imi place mult.

luni, 11 februarie 2013

O carte pe saptamana (4)

Buna fetele!
Astazi trebuie sa ma tin de cuvant si sa imi iau revansa pentru ziua de ieri cand trebuia sa fac o recenzie a unei carti. Am avut ceva probleme si nu am avut timp. :D
Astazi vreau sa va vorbesc depsre o carte care mi-am cumparat-o in facultate si pe care am devorat-o in doua saptamani pe culoarele facultatii si anume Gustul vietii Varietati critice Constantin Calin.

Sincera sa fiu habar nu am daca va puteti achizitiona aceasta carte din librarii. Constantin Calin este profesor universitar la Iasi si publicist.
Acest volum contine o parte din articolele pe care dansul le-a publicat in revista "Ateneu", "Monitorul de Bacau" si "Ziarul de Bacau".
Cartea se imparte in 3 parti:
Subiecte, Pretexte si Zigzaguri. Cartea cuprinde mai multe articole, mai mult sau mai putin umoristice, ca niste povestioare, pilde, povete. Dansul imi aduce aminte aminte uneori de Caragiale. Nu este la fel de genial ca si Cargiale dar... mie imi place.
Stiu ca v-am facut curiosi asa ca am indraznit sa fotografiez un mic pasaj in asa fel incat sa il cititi. Nu spun ca e cel mai bun pasaj dar e cel mai scurt.
Desi are un numar mare de pagini, volumul reprezinta o lectura usoara, placuta si usor amuzanta.
Va invit sa cautati cartea prin librariile virtuale. E o carte placuta ce nu trebuie evitata si daca sunteti bacauani sa-i cautati articolelel in ziarele mai sus mentionate.
Va pup!




vineri, 8 februarie 2013

Pagina de Facebook

Buna dragelor!
Aceasta este o mica postare in care va anunt ca mi-am facut o pagina de Facebook. Acolo putem vorbi mai des despre orice vreti voi. E posibil sa fiu mai activa acolo si oricum imi este mult mai usor sa va raspund acolo.
Asa ca, daca nu e prea mare deranjul, va invit sa dati like paginii de Facebook, ca sa putem comunica mai bine, sa schimbam parerei si... sa vorbim :)
Puteti dati like paginii dand click pe imaginea din stanga blogului la rubrica  "Like me on Facebook".

Tin sa va multumesc anticipat pentru like si... ne vedem pe Facebook!

O zi minunata!



Supercurlacious Mascara Avon

Yellow fetele!
Astazi vreau sa va vorbesc putin despre rimelul Supercurlacious de la Avon.

Cand l-am cumparat m-am lasat atrasa de ambalajul simpatic. L-am cumparat la oferta 1+1 cu colega si nu stiam nimic despre el. Trebuie sa recunoasteti ca recipientul e chiar simpatic :) E varianta editie speciala, am vazut ca recipientul e negru acum.
Imi place acest rimel deoarece desparte genele frumos si nu le incarca si (cred eu) le ofera si un plus de volum.
Periuta este din plastic, curbata.
Cred ca o periuta face totul la un rimel. Nu sunt adepta unui anumit fel de periute, dar vreau o periuta cu care sa ma pot descurca si aceasta este o periuta buna. Rimelul rezinta pe intreaga perioada a zilei si se demachiaza usor, nefiind rezistent la apa. Are o consistenta buna, nefiind nici prea gros sau consistent, nici prea lichid.
Nu stiu sa va spun daca chiar curbeaza genele sau nu. Eu am gene lungi si destul de curbate. Am totusi impresia ca le curbeaza oarecum insa nu imediat dupa aplicare.

Se vede in aceasta poza cat de frumos desparte genele, lungindu-le frumos. 
In descrierea oficiala a produsului se mentioneaza ca rimelul da un efect optic de marire a ochilor. Bine, daca ma intrebati pe mine orice rimel da un efect optic de marire a ochilor, deci si acest rimel face acest lucru.
Am facut si niste poze dintr-o parte ca sa incercati sa va dati seama cat de curbate, sau nu sunt genele.
(m-am chinuit putin, insa sper sa va dati seama ce si cum).

 Rating: 5*/5*
 Pret: aprox. 30 Ron (pret intreg)
Nu v-as recomanda sa cumparati acest rimel la pret intreg. Asteptati reducerele. Cu aprox. 30 Ron va puteti cumpara o mascara waterproof.



Valentine's Day fun gift

Buna fetele!
Valentine's Day se aproprie cu pasi repezi si parca vrei sa cumperi ceva cu specific chiar daca ai sau nu ai un partener. Trebuie sa recunosc ca nu e sarbatoarea mea preferata, o avem si noi pe a noastra si anume Dragobetele. Cum imi plac cadourile cu specific, nu prea scumpe, am aruncat ochii pe FunGift.ro si am vazut niste lucrusoare dragute.
De Craciun am facut o comanda de la ei si am fost tare multumita, insa nu am avut timp sa vorbesc cu voi despre experienta mea cu ei deoarece am dat comanda destul de tarziu, am impachetat repede cadoruile si le-am daruit celor dragi.
Vreau sa va arat ce am vazut si mi-ar placea sa daruiesc prietenului meu.


Un accesoriu pentru masaj in forma de inimioara. Ii place sa il masez atunci cand e obosit. Se alinta ca un copilut mic :)
5 ron (aici)

Un breloc cu inimioara, ca sa isi aminteasca ca ma gandesc mereu la el :)
8 Ron (aici)
Un tricou pentru bere :) ca sa ramana rece. 
8 Ron (aici)
O cana, ceva mai speciala pe care ii pot scrie un mesaj secret, pe care numai el in poate citit :)
35 Ron (aici)


Facem un calcul mic si ajungem la suma de 56 Ron. Si pentru ca e perioada cadourilor FunGift ne ofera livrare gratuita.


Sper sa va uitati si voi pe site. Dupa cum spuneam si mai inainte eu am fost tare multumita de serviciile lor si as comanda oricand ceva haios.


duminică, 3 februarie 2013

O carte pe saptamana (4)

Buna dragele mele!
Iata ca a trecut si prima luna din anul 2013. O data cu noua luna a acestui an vine si propunerea mea de carte pe saptamana asta. In acest inceput de luna m-am gandit sa va indemn sa cititi o carte mai serioasa. O carte classica si anume Mite. Balauca de Eugen Lovinescu.

E o carte pe care eu am citit-o in facultate si pe care nu am putut sa o las din mana. E o carte care prezinta oarecum povestea de dragoste intre Mihai Eminescu si Veronica Micle. Insa prezinta si pasiunea pe care Eminescu o avea pentru cumnata lui Titu Maiorescu Mite Kremnitz.
E o carte pe care as reciti-o cu mare drag. Imi e dor de Iasi. Pentru mine Iasiul e capitala culturii romanesti. Prin el s-au perindat multe nume sonore din literatura romaneasca si cartea prezinta Iasiul in perioada lui de glorie (as putea-o numi eu).
Va invit cu mare drag sa cititi aceasta carte. Nu stiu cat de curioase v-am facut insa... va promit ca nu veti regreta daca veti citit aceasta carte.
Aceasta carte o puteti gasi la preturi mai mult decat accesibile pe Okazii (aici)





P.S. Cititul nu ingrasa, nu prosteste, nu urateste. Pe cuvant de onoare.

vineri, 1 februarie 2013

Paleta Everyday basics ELF 32 nuante

Buna dragele mele!
De cand am inceput munca nu mai am timp nici de mine si nu imi place deloc faptul ca nu am timp destul ca sa scriu pe blog. :-S Dar, iata ca am revenit si am pregatit pentru voi un review la paleta de la ELF de 32 de culori.

Este vorba despre paleta Elf 32 eyeshadow palette - Everyday basics. Nu am mai vazut aceasta paleta pe site-ul lor oficial si cred ca e mai bine asa.
Aceasta paleta m-a dezamagit complet si m-a facut sa nu imi cumpar si variante mai mari ale paletelor de la Elf. (Nu spun ca produsele de la Elf nu sunt bune, spun ca aceasta paleta nu e cea mai grozava).
In primul rand produsul se transfera foarte greu din pastiluta pe pensula, buretel, deget. Cele mai multe culori sunt sidefate si doua culori au un sclipici prafos. Consistenta produsului difera de la pastiluta la pastiluta, unele culori sunt prea prafoase, altele prea dure, unele nu au pigemnt deloc (cum ar fi cele mate si cele mai deschise).
Am incercat sa le folosesc cu o baza tot de la Elf dar nu am vazut nici o imbunatatire. Acelasi rezultat l-am avut si cu creionul alb de la NYX ca baza.
Am incercat sa fac cateva swatch-uri insa nu am reusit sa fac niste poze concludente asa ca am gasit la o alta blogarita o poza cu swatchuri .
Paleta a costat 32 Ron (insa eu am cumparat-o la reducere cu 22 Ron) si am fost cam dezamagita de ea. Desi e o paleta ieftina cu acesti bani puteam sa imi cumpar o paleta mult mai buna, chiar daca avea mai putine nuante.

In concluzie: Nu e o paleta tocmai ok. Am incercat sa o folosesc insa nu am reusit sa fac aproape mai nimic cu ea. Nu as mai cumpara-o si nici nu o recomand.
Imi pare rau pentru review-ul naspa insa incerc sa fiu sincera. Si repet NU inseamna ca toate produsele Elf sunt de proasta calitate. Am produse Elf care imi plac foarte mult.

Pret: 32 Ron
Rating: 1*/5* (am acordat 1* pentru nuanta de alb pe care am mai folosit-o sub arcada)

O zi frumoasa!

Hits