joi, 3 ianuarie 2013

Povesti cu vampiri

Buna fetelor!
Astazi vreau sa impartasesc cu voi una din obsesiile mele si anume obsesia mea pentru vampiri. Obsesia mea a inceput o data cu filmul "Interview cu un vampir" si bine cunoscuta serie de carti cu vampiri a lui Anne Rice.

Vampirii ei sunt exact asa cum trebuie sa fie niste vampiri: fara inima, dornici de faima si afirmare fara prea multe sentimente ce tin de muritori. Daca veti citi miturile despre vampiri veti afla ca sunt niste creaturi mitologice, nocturne, care se hranesc cu sange si care nu au reflexie in oglinda. Cred ca Anne Rice descrie cel mai bine vampirul clasic si eu sustin ca ideea de vampir isi pierde din farmec daca vampirul e vegetarian. :))
Trebuie sa recunosc ca am citit majoritatea cartilor cu vampiri si am vazut si majoritatea filmelor. 
Un alt exemplu de vampiri credibil sunt cei din serialul True Blood. Si aici vampirii sunt prezentati clasic, doar ca se indragostesc de Sookie  care nu e o muritoare de rand si ei sunt atrasi de sangele ei.


Alti vampiri credibili sunt cei din serialul Vampire Diares. Imi place filmul si am citit si cartile. Singurul lucru care nu ma incanta este faptul ca ei se indragostesc de Elena care este o muritoare si nu doresc ca ea sa devina vampir. ;) In rest imi place povestea.



O alta carte care pune in valoare natura intunecata a vampirilor este "Dracula" de Bram Stoker. Im place deoarece Dracula este oarecum romanesc.
Un alt serial care prezinta latura intunecata a vampirilor este Being Human. Imi place ideea ca vampiri au evoluat si nu se transforma in cenusa la soare ci pur si simplu sunt sensibili la lumina.



Singura carte (si film) care a distrus absolut toate miturile despre vampiri (si varcolaci) este desigur Twilight. Trebuie sa recunosc ca am citit toate carile. Povestea in sine este una bunicica si eu cred ca aceasta carte a avut parte de atata succes deoarece pune vampirii intr-o alta lumina, dandu-le muritoarelor sansa de a visa la ei :))
Mi se pare destul de amuzant ca vampirii nu mor ci sclipesc la soare. Si mi se pare ca toata povestea din Twilight este bazata pe mofturile si ideile unor adolescenti care nu stiu ce vor.
Oricum tin sa va anunt ca filmul e destul de jalnic in comparatie cu cartile.

Mai sunt multe carti si filme in care vampirii sunt prezentati extraordinar de bine dar m-am gandit sa vorbesc depsre cele care mi-au placut mie mai mult decat altele.
Ideea e ca I like my vampires dark and spooky. :)

Voua ca plac cartile cu vampiri? Ce fel de vampiri va plac, cei clasici sau cei moderni?

V-am pupacit!

4 comentarii:

  1. Da, sunt de acord cu Dracula si cu True Blood. Nu ma incanta filmele si cartile cu vampiri pentru ca in ultima vreme sunt foooarte multe si foarte proaste, plus ca sunt povestioare de adolescenti.
    Hey, daca as porni o campanie cu 'o carte pe saptamana', te-ai baga? :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Voiam sa te anunt ca am postat deja pe blog despre asta

      Ștergere
    2. AM GASIT UN SYTE MAI SUPER CU VAMPIRI SI POVESTI DE GROAZA ETC HTTP://WWW.POVESTI-SI-MITURI.FANBB.NET

      Ștergere
  2. Da imi plac cartile cu vampir si unele filme. De asemenea imi mai plac si Animeurile cu vampiri ca de exemplu:
    Diabolik lovers(preferatul meu)
    Vampire Knight
    Strike the blood
    Si cam atat

    RăspundețiȘtergere

Hits